Skip to content

Galerija

DŽIAUGIAMĖS IR DIDŽIUOJAMĖS KŪNO KULTŪROS MOKYTOJA NIDA MULVINSKIENE

DŽIAUGIAMĖS IR DIDŽIUOJAMĖS KŪNO KULTŪROS MOKYTOJA NIDA MULVINSKIENE

Džiaugiamės kartu ir sveikiname ŽIDINĖLIO fizinio ugdymo mokytoją Nidą Mulvinskienę, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto būstinėje pagerbtą Lietuvos mažųjų žaidynių (LTŽM) pedagogę, padėjusią sėkmingai suorganizuoti jubiliejinį 10-ąjį projekto sezoną 

   Projektą LTMŽ LTOK organizuoja kartu su Respublikine ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

 

NUOTAIKINGAS RYTAS SU JOGA

NUOTAIKINGAS RYTAS SU JOGA

Birželio 18-osios rytą vaikai pradėjo su nuotaikinga jogos mankšta, kuri padėjo iš naujo atrasti fizinę ir emocinę pusiausvyrą, stiprino ištvermę, gerino informacijos suvokimą, padėjo geriau suprasti savo kūną, tapti lankstesniais ir labiau koordinuotais, suteikė daug pozityvo bei teigiamų emocijų.

VASAROS STOVYKLOS II-OJI SAVAITĖ ,,PURVO VIRTUVĖ”

VASAROS STOVYKLOS II-OJI SAVAITĖ ,,PURVO VIRTUVĖ”

Birželio 10-14 dienomis ,,Židinėlio“ vaikai žaidė ,,PURVO VIRTUVĖJE“.

Tai buvo fantastiškai naudingas žaidimų laikas, nes:

* tai žaidimo būdas skatinantis smalsauti, eksperimentuoti,

* stiprina bendrą fizinę sveikatą,

* labai turtinga sensoriniais pojūčiais veikla,

* atliekama gausybė smulkiosios motorikos ir rankų-akių koordinacijos lavinimo veiksmų,

* įtraukia ir be didelių pastangų padeda sutelkti dėmesį ilgą laiką,

* labai stiprus vaizduotės ir kūrybingumo lavinimo būdas!

Ir čia tik maža dalis purvo virtuvės teikiamų naudų ir džiaugsmų! Panirusių į purvą vaikų akys net nebando paslėpti – tai vienas iš nuostabiausių būdų LAISVAI ŽAISTI!

 

VASAROS STOVYKLOS I-OJI SAVAITĖ ,,VASAROS SPALVOS”

VASAROS STOVYKLOS I-OJI SAVAITĖ ,,VASAROS SPALVOS”

Birželio 3 -7 dienomis vyko I-oji vasaros stovyklos veikla – dailės pleneras „Vasaros spalvos”, kurio metu vaikai naudojo tradicines ir netradicines meninės raiškos priemones, eksperimentavo dailės priemonėmis ir medžiagomis. Darželio kiemas pasipuošė nuostabiais vaikų piešiniais.

EDUKACINĖ PAŽINTINĖ EKSKURSIJA Į KAUNO PERLINIŲ DANIELIŲ PARKĄ

EDUKACINĖ PAŽINTINĖ EKSKURSIJA Į KAUNO PERLINIŲ DANIELIŲ PARKĄ

Birželio 4d. ,,Žiogelių” ir ,,Žirniukų” grupės ugdytiniai kartu su mokytojomis keliavo į netoliese Kauno esantį “Perlinių danielių parką”. Čia jie susipažino su parke gyvenančiais triušiukais bei perliniais danieliais. Parko darbuotojas pasakojo įdomių istorijų, atsakinėjo į vaikų pateiktus klausimus, užminė mįslę vaikams “Kuo skiriasi triušis, kiškis ir zuikis?”. Vaikai maitino gyvūnus atsivežtais žemės riešutais, kopūstais, salotomis.

Po edukacijos, atsigaivinę vandenuku bei skaniais ledais, visi su geromis emocijomis, dalindamiesi įspūdžiais grįžome į darželį. Buvo be galo nuostabi išvyka gamtos apsuptyje.

 

STEAM PROJEKTAS ,,SAVO RANKELĖM KEPU DUONOS KEPALĖLĮ”

STEAM PROJEKTAS ,,SAVO RANKELĖM KEPU DUONOS KEPALĖLĮ”

Gegužės 20-31d. ,,Žirniukų” grupėje buvo vykdomas STEAM projektas ,,Savo rankelėm kepu duonos kepalėlį”. Projekto metu vaikai kalbėjosi apie duonos kelią iki mūsų stalo, aptarė, kokius darbus turi nudirbti žmonės. Panaudojant SREAM ugdymo metodo elementus vaikai kūrė krosnis, malūnus, pasigamino kepėjo kepures, konstravo kombainus, traktorius. Tyrinėjo grūdus, miltus, lygino kviečio, rugio varpas plakatuose, aptarė jų skirtumus. Namuose mamytės kepė duonas, bandeles ir vaišino grupės vaikučius bei bendruomenės narius. Vaikai taip pat maišė tešlą ir išsikepė duonos kepalėlius darželio virtuvėje. Supakavę į savo prekinio ženklo maišelį džiaugsmingai nešėsi namo pavaišinti artimųjų.

PRIEŠMOKYKLINĖS ,,VOVERIUKŲ” GRUPĖS IŠLEISTUVĖS

PRIEŠMOKYKLINĖS ,,VOVERIUKŲ” GRUPĖS IŠLEISTUVĖS

Nuplasnojo vaikystė ant drugelio sparnų, nebespėjom paklausti – kur skrendi dabar tu?

Visos mūsų mintys skrenda jau mokyklos taku…

Gegužės 31 d. ,,Voveriukų” gr. vaikai atsisveikino su darželiu, su mylimom mokytojom, brangiais draugais, patirtais nuotykiais ir nerūpestinga vaikyste.

Po šventinio koncerto įstaigos direktorė pasveikino vaikus ir įteikė jiems darželio baigimo diplomus bei prisiminimo dovanėles.

Darželio kieme vaikai paleido savo svajonių balionus ir linksmai šėlo burbulų fiestoje.

 

JAUNOJO MOKSLININKO EDUKACIJA ,,PELĖDŽIUKŲ” GRUPĖJE

JAUNOJO MOKSLININKO EDUKACIJA ,,PELĖDŽIUKŲ” GRUPĖJE

Gegužės 30d. “Pelėdžiukų “grupėje vyko Jaunojo mokslininko edukacija, kurios metu vaikai susipažino su šaltuoju ledu, įvariomis cheminėmis medžiagomis su kuriomis galima daryti įvairius eksperimentus, patys patyrė vulkano išsiveržimą, šalto ledo garų vulkanus,  ir gamino vonios druską.

PRIEŠMOKYKLINĖS GRUPĖS “ŽINIUKŲ MOKYKLĖLĖ” IŠLEISTUVĖS

PRIEŠMOKYKLINĖS GRUPĖS “ŽINIUKŲ MOKYKLĖLĖ” IŠLEISTUVĖS

Gegužės 30 d. “Žiniukų mokyklėlės” vaikai su tėveliais, mokytojomis rinkosi į išleistuvių šventę. Šventiškai pasipuošę mažieji mūsų absolventai paruošė pasirodymą, kurio metu šoko, dainavo ir deklamavo. Prasmingus sveikinimo žodžius tarė įstaigos direktorė ir palinkėjo kuo didžiausios sėkmės. Būsimi pirmokai gavo atsiminimo dovanėles bei diplomus patvirtinančius, kad jie baigė priešmokyklinio ugdymo programą. Po šventės vaikučiai smagiai pramogavo darželio kieme. 

Vaikų širdelėse visuomet plazdės gražiausi vaikystės prisiminimai apie darželyje „Židinėlis“ patirtus nuotykius, išgyvenimus, draugystes, mylimas mokytojas ir brangius draugus. Šiandien vieno etapo pabaiga, kito pradžia.

 

EDUKACINĖ PAMOKA-KONCERTAS SU KAPITONU FLINTU

EDUKACINĖ PAMOKA-KONCERTAS SU KAPITONU FLINTU

Gegužės 29 d. darželyje svečiavosi  kapitonas Flintas su nuotaikinga muzikine programa. Skambant kapitono Flinto atliekamoms dainoms, vaikai leidosi į smagią kelionę aplink pasaulį.  Mažieji klausytojai šoko, dainavo ir judesiais improvizavo linksmas daineles, tai vaikams suteikė daug džiaugsmo ir smagių akimirkų.

IŠVYKA Į KAUNO PILĮ

IŠVYKA Į KAUNO PILĮ

Gegužės 22d. ,,Voveriukų” grupės vaikai ir mokytojos apsilankė Kauno pilyje. Vaikai sužinojo Kauno pilies istoriją, apžiūrėjo pilyje esančias menes, ten esančius baldus, drabužius bei indus. Taip pat leidoSI į pilies rūsius. Aplankė šalia esančią Vyčio skulptūrą. Vaikai išvyką linksmai užbaigė ant šalia esančioje žaidimo aikštelėje bei užkandžiais gamtoje.

EDUKACINĖ VEIKLA SU TĖVELIAIS ,,KREIDELIŲ ŠĖLSMAS”

EDUKACINĖ VEIKLA SU TĖVELIAIS ,,KREIDELIŲ ŠĖLSMAS” 

Gegužės 21 dieną norėdamos suteikti galimybę vaikams ir jų tėveliams pabūti kartu, savo emocijas, išgyvenimus išreikšti netradicinėmis dailės raiškos priemonėmis, priešmokyklinio ugdymo ,,Voveriukų” grupės mokytojos organizavo edukacinę veiklą ,,Kreidelių šėlsmas”.

,,VOVERIUKŲ” GRUPĖS PROJEKTAS ,,MANO ŠEIMA”

,,VOVERIUKŲ” GRUPĖS PROJEKTAS ,,MANO ŠEIMA”

,,Voveriukų“ grupės mokytojos, norėdamos nuteikti vaikus ir jų tėvelius bendrai kūrybinei veiklai, ugdyti vaikų kūrybinę saviraišką bei ugdyti vaikų gebėjimą pajausti pagarbą savo šeimai, balandžio 29- gegužės 17 dienomis organizavo projektą ,,Mano šeima”.

VAIKO DIENOS ŠVENTĖ

VAIKO DIENOS ŠVENTĖ 

Gegužės 17-ąją darželyje vaikai ir mokytojos minėjo Vaiko dieną. Skambant linksmai muzikai visi rinkosi darželio kieme. Vaikučius su gražia švente pasveikino įstaigos direktorė, vaikai šoko, dainavo, leido į dangų balionus, o svarbiausia, džiaugėsi didžiuliu vaisių tortu. Vėliau visi skirstėsi į savo erdves, kur mažųjų laukė mokytojų paruoštos kūrybinės užduotys. Vaikai šventiškai nusiteikę išbandė tapybą guašu, kirpo, klijavo, piešė kreidelėmis ant takelių, pūtė muilo burbulus, žaidė judriuosius žaidimus, šoko. 

Tegul šis spalvotas ir atradimų kupinas kelias bus lydimas juoko ir džiaugsmo akimirkų! Su švente, mieli vaikai!

ŠEIMOS ŠVENTĖ ,,DRAUGYSTĖS TRAUKINYS”

ŠEIMOS ŠVENTĖ ,,DRAUGYSTĖS TRAUKINYS”

 

Šeima – didžiausia vertybė. Ji mums suteikia galimybę augti, tobulėti, džiaugtis vienas kitu. Šiltą gegužės 15 dienos popietę, visus vaikučius, tėvelius, močiutes, senelius pakvietėme į darželio kieme organizuojamą Šeimos šventę “ Draugystės traukinys”. Visi kartu smagiai leido laiką, dainavo, žaidė žaidimus, o vėliau, sustoję į traukinukus, keliavo į savo aikšteles, kuriose įvairiomis priemonėmis puošė savo grupės vagonėlį. Visus lydėjo džiaugsminga, šventinė nuotaika.

   Labai džiugu, kad gamta mums padovanojo gražią saulėtą popietę, o susirinkusių šeimų gausa pranoko visus lūkesčius. Taigi drąsiai galima sakyti: gera, linksma ir smagu, kai visa šeima kartu! Nuoširdžiai dėkojame visiems už buvimą kartu

 

PARODA ,,ŠIMTAS VĖJO MALŪNĖLIŲ”

TĖVŲ IR VAIKŲ INŽINIERINIŲ DARBŲ – PARODA ,,ŠIMTAS VĖJO MALŪNĖLIŲ”
Darželio kieme visą gegužės mėnesį ,,sukasi“ vaikų-tėvų kūrybinių inžinerinių darbų paroda ,,ŠIMTAS VĖJO MALŪNĖLIŲ“ . Žaismingi vėjo malūnėliai ne tik gaudo vėją ir rodo, iš kurios pusės vėjas pučia, bet ir džiugina vaikus ir praeivius.

LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNIŲ FINALINIS FESTIVALIS

LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNIŲ FINALINIS FESTIVALIS KAUNO SPORTO HALĖJE

Gegužės 4 d. Kauno sporto halė skambėjo nuo vaikų klegesio. Čia smagiai laiką leido ir rungtyniavo net 40 ikimokyklinio įstaigų komandų, 240 mažieji sportininkai ir 80 pedagogų. Jubiliejiniame 10-ame Lietuvos Mažųjų Žaidynių finaliniame festivalyje dalyvavo ir mūsų darželio komanda, kuri išbandė 10 smagių, atskirų sporto šakų ypatumus atskleidžiančių, užduočių ir parodė projekto metu įgytus fizinius gebėjimus. Vaikai patyrė gerų emocijų, džiugesio, judėjimo džiaugsmo. Festivalio uždarymo metu vaikai buvo apdovanoti Lietuvos mažųjų žaidynių medaliais, taure, padėka ir dovanomis.

 

DAILĖS PLENERAS ,,PIEŠIU MEILĖS JUOSTĄ MAMAI”

,,ŽIOGELIŲ” IR ,,ŽIRNIUKŲ” GRUPIŲ DAILĖS PLENERAS ,,PIEŠIU MEILĖS JUOSTĄ MAMAI”
Gegužės 3 d. ,,Žirniukų” ir ,,Žiogelių” grupių ugdytiniai dalyvavo dailės plenere ,,Piešiu meilės juostą mamai”, kurio metu puoselėjo prigimtinį ugdytinių kūrybiškumą, lavino fantaziją, formavo estetinį meno suvokimą piešiant netradicinėje aplinkoje. Kūrybinis darbas papuošė darželio teritoriją ir sveikina visas mamytes su artėjančia Mamos diena.

PARODA ,,ŽYDĖJIMAS”

ĮSTAIGOS PEDAGOGŲ KŪRYBINIŲ DARBŲ PARODA ,,ŽYDĖJIMAS”

Gėlių pasaulis toks gražus, užburiantis  ir paslaptingas . Mūsų darželio koridorių nuo gegužės 2 d. puošia įspūdinga įstaigos mokytojų kūrybinių darbų paroda „Žydėjimas“. Kviečiame pasigrožėti.

BORDEKOLIŲ VEISLĖS ŠUNIUKŲ GROMO IR ŠTORMO PASIRODYMAS

BORDEKOLIŲ VEISLĖS ŠUNIUKŲ GROMO IR ŠTORMO PASIRODYMAS
Gegužės 2 -osios saulėtą pavasario rytą, mūsų darželį aplankė neįprasti sportininkai. Tai borderkoliai Gromas ir Štormas, bei jų šeimininkas Redas, dalyvaujantys agility varžybose. Tai šunų vikrumo lenktynės, kurių metu vedlys veda šunį per kliūčių ruožą, stengiantis įveikti trasą kuo greičiau ir kuo tiksliau.
Vaikai taip pat buvo įtraukti į pasirodymą – laikė šuniukams kliūtis ir tunelį.
Stebint pasirodymą, netrūko džiaugsmo šūksnių ir pačių geriausių emocijų.

 

LSMU BŪSIMŲ STUDENTŲ PROJEKTAS ĮSTAIGOJE ,,ŽAISLŲ LIGONINĖ”

LSMU BŪSIMŲ STUDENTŲ PROJEKTAS ĮSTAIGOJE ,,ŽAISLŲ LIGONINĖ”
2024-04-30 baigtas socialinės pedagogės S. Laurikaitienės koordinuotas projektas ,,Žaislų ligoninė”, bendradarbiaujant su LSMU būsimaisiais medikais. Studentai pravedė edukacines veiklas devynioms įstaigos grupėms. Vaikai, operuodami žaisliukus, susipažino su vidaus organais: širdimi, inkstais, plaučiais, kepenimis, kartu aptarė jų funkcijas. Galėjo išbandyti įvairius gydytojų instrumentus, nagrinėjo rentgeno nuotraukas, mokėsi atskirti lūžusius ir sveikus kaulus, žaidė atlikinėdami ir analizuodami elektrokardiogramas sergantiems žaislams.
Visi vaikai gavo jaunojo gydytojo diplomus, o grupių mokytojos – dalyvių lipdukus. Lopšelio-darželio “Židinėlis” direktorė A. Ališauskienė ir vaikai dėkojo LiMSA studentams už puikias mokomąsias veiklas vaikams.

 

RESPUBLIKINIS PROJEKTAS “LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNĖS” II ETAPAS

RESPUBLIKINIO PROJEKTO “LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNĖS” II ETAPAS

Balandžio 29 d. darželyje vyko 10-asis, jubiliejinis respublikinio projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės 2024“ II etapas. Skambant olimpiniam maršui sporto festivalis prasidėjo iškilminga dalyvių eisena nešant žaidynių vėliavą bei įžiebiant olimpinę ugnį. Po nuotaikingos apšilimo mankštos prasidėjo linksmosios žaidynių estafetės. Mažiesiems dalyviams netrūko sportinio užsispyrimo, judėjimo džiaugsmo, vaikai patyrė daug teigiamų, neužmirštamų įspūdžių, emocijų, vienas kitą palaikė, tryško gera nuotaika. Visos grupės buvo apdovanotos Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos dalyvio diplomais, o visi dalyviai – medaliais.Kviečiame pasidžiaugti šventės akimirkomis

VAIKŲ PIEŠINIŲ AKCIJA “KAUNAS JAZZ ANT GRINDINIO 2024”

VAIKŲ PIEŠINIŲ AKCIJA “KAUNAS JAZZ ANT GRINDINIO 2024”

Balandžio 26 dieną “Nykštukų”, “Pumpurėlių” ir “Voveriukų” grupių vaikai ir jų tėveliai dalyvavo
vaikų piešinių akcijoje “KAUNAS JAZZ ANT GRINDINIO 2024”. Žavi tradicija šįmet mini 25 metų
sukaktį. Karo muziejaus sodelyje vaikai, klausydami kariliono garsų, piešė ir tiesiog “džiazavo”.
Šypsenos ir šviesių emocijų jie suteikė visam festivalio savaitgaliui. Kasmet po šios akcijos, kol
nenuplauna lietus, galima grožėtis išties stebinančia vaikų fantazija.

KONCERTAS “SU MUZIKA DRAUGE”

KONCERTAS “SU MUZIKA DRAUGE”

Saulėtą balandžio 26 d. rytą l/d “Židinėlio” vaikučiai rinkosi į salę, kur muzikos mokytojos iniciatyva
vyko Kauno 1 – osios muzikos mokyklos mokinių koncertas “Su muzika drauge”. Jame koncertavo
ir buvusios mūsų darželio auklėtinės – Gustė, Rugilė ir Žemyna. Labai džiugu, kad ir išėjus iš
darželio, muzika lydi ir toliau.   Dalinamės koncerto akimirkomis.

Privatumo politika Designed using Brigsby. Powered by WordPress.

error: Visos teisės priklauso LD Židinėlis
Skip to content